EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

0,5 млн. лв. повече приходи за "Слънчев бряг" АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

0,5 млн. лв. повече приходи за "Слънчев бряг" АД

mail15:05 | 26.09.2022прегледи 926 коментарикоментари 0


"Слънчев бряг" АД отчита с над половин милион лева повече приходи от началото на годината до края на август в сравнение със същия период на 2021-а. Това съобщиха от акционерното дружество.

През първите осем месеца на годината са повишени приходите от наеми и ползване на транспортната инфраструктура с над 330 000 лв. "Това се дължи главно на по-големия интерес от страна на бизнес оператори в комплекса към наем на площи и приходи от пропускателен режим, както и в по-малка степен на повишените цени в следствие на инфлацията", смята изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.  

Приходите от тротоарно право са се повишили над два пъти, а от пропускателен режим с над 60 на сто.

През втората половина на септември комплексът отчита повишен брой туристи в сравнение с предходната година. Това са предимно чуждестранни посетители от Великобритания и Полша.

Реализираните инвестиции от страна на дружеството само в поддръжка на инфраструктурата са в размер на над милион лева за този сезон. В тази сума влизат поддръжката и обновяването на улици, алеи, тротоари, поддръжка на алейно осветление, озеленяване и паркоподдържане, санитарна дезинфекционна дейност, както и разходи за видеонаблюдение, контрол на достъпа, ред и сигурност. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg