EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

-58% спад на печалбата на "Дойче банк"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

-58% спад на печалбата на "Дойче банк"

mail11:36 | 03.05.2016прегледи 1048 коментарикоментари 0


Най-голямата немска финансова институция "Дойче банк" обяви, че нейната нетна печалба се е понижила през първото тримесечие с цели 58% до 235 млн. евро спрямо година по-рано, отразявайки доста трудното състояние на глобалните финансови пазари и негативното влияние върху банката от решението ѝ да се изтегли от някои пазари.

В същото време най-големият кредитор в Германия отчете и намаляване на нетните приходи с 22% до 8,1 млрд. евро. Най-голямо понижение с 29% беше регистрирано в приходите, идващи от инвестиционното поделение на банката, което търгува с глобални облигации и акции. Това допринесе за спад с 23% до 2,8 млрд. евро на нетните приходи през първото тримесечие, идващи от бизнеса на "Дойче банк" на световните капиталови пазари. Инвестиционните банкови приходи през периода януари - март бяха в размер на 1,8 млрд. евро, като това представлява понижение с 18% спрямо началото на 2015 година.

Това представлява първото пълно тримесечие за водещия германски кредитори в рамките на новата структура на банката, обявена през миналия октомври от нейния нов съизпълнителен директор Джон Краян, назначен през юли 2015 година. През януари тази година "Дойче банк" отчете финансови загуби за цялата изминала година за пръв път от началото на глобалната финансова криза през 2008 година.

Финансовите пазари представляваха сериозно предизвикателство през първото тримесечие, отразявайки най-вече загрижеността около перспективите за световната икономика, посочи Краян.

Тази несигурност доведе до спад в активността на клиентите на капиталовите пазари и поради това нашите приходи намаляха спрямо предходната година, най-вече в нашата търговия и корпоративния финансов бизнес, допълни той.

Въпреки недобрите финансови резултати на "Дойче банк" за първото тримесечие, нейните акции нарастват с около 3% в началото на днешната търговия, тъй като средните прогнози на анализаторите бяха за нетни загуби на водещата немска кредитна институция в размер на около . 249 млн. евро.

Трябва обаче да се има предвид, че от началото на настоящата година акциите на "Дойче банк" се понижиха с цели 26%, като това представлява доста по-солиден спад от понижението на общия европейски банков индекс Stoxx Europe bank 600, който се понижи за същия период с 14 на сто.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg