EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

Ще има шумоизолация по АМ „Хемус

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще има шумоизолация по АМ „Хемус

mail07:10 | 29.06.2020прегледи 278 коментарикоментари 0


Шумоизолиращи съоръжения ще има и в участъка от АМ „Хемус“ край вилна зона Зелин на Ботевград. До края на годината Агенция „Пътна инфраструктура“ ще обяви обществена поръчка за изработването на Акустичен и конструктивен проект, по който след това тя ще бъде изградена. Това съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски на работна среща със заместник-кмета на община Ботевград Борис Борисов, председателя на УС на Института за пътна безопасност Богдан Милчев и представители на жителите на вилната зона. Председателят на АПИ подчерта, че агенцията обяви аналогична обществена поръчка за изработването на проекти за близо 8 километра шумозащитни огради на участъци от автомагистралите „Тракия“ - край село Мирово, община Ихтиман, на „Струма“ - в района на Църква, община Перник, и Бело поле, Благоевградско, и „Хемус“ край село Чурек, община Елин Пелин.

Първо се подготвя акустичният проект въз основа на който се определят дължината и височината на шумозащитния екран, а след това и конструктивния. В следващите месеци предстои стартирането на още една процедура за проектирането на шумоизолиращи съоръжения и край вилна зона Зелин, тъй като безопасността на движение и опазването на здравето на хората е основен приоритет.

На срещата са обсъдени и разгледани възможностите за изграждане на велоалеи край участъци от републиканската пътна мрежа, а именно край път I-1 Ботевград - с. Врачеш и път I-3 Ботевград - с. Трудовец, каквито планове има община Ботевград.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg