EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

Ще има ли инвеститори в Рудозем?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ще има ли инвеститори в Рудозем?

mail15:05 | 19.02.2020прегледи 623 коментарикоментари 0


Инвеститори имат желание да вложат средства в изграждането на самолетна писта на терена на рекултивираното хвостохранилище в Рудозем, обяви кметът на общината Румен Пехливанов пред съгражданите си. Той представи стратегическите цели и приоритети за развитие на общината за следващите седем години.

 "Кметът заедно с екипа му разработили стратегия върху 130 страници за просперираща община със стабилен бизнес и повишено благосъстояние на населението, с модерна техническа и социална инфраструктура, чиста околна среда, развит туризъм, утвърдена като икономически център, оползотворяване на местните ресурси, които според разработките на общината може да генерират нови 500 работни места.

"Рискувам малко да бъда обвинен и в популизъм и да бъда леко обявен за луд, но на хвостохранилището има възможност за изграждане на огромен спортен комплекс, свързан с развитието на туризма, както и в момента се правят едни определени проучвания чрез сондажи, за да видим дали тук бихме могли да мислим по темата за малка самолетна писта. Подчертавам, има интерес от юридически лица, стопански субекти, които се занимават с подобни неща, които имат желание да си говорим по тази тема и евентуално да реализираме такъв проект", обясни Пехливанов.

За развитие на трансграничното и междурегионалното сътрудничество ключов фактор за успешната реализация е построяването и откриването на ГКПП Елидже.БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg