EUR 1.9558
USD 1.7990
CHF 2.0155
GBP 2.2997
CNY 2.4822
you tube
mobile version

Частен инвеститор купи болницата на село Радунци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Частен инвеститор купи болницата на село Радунци

mail15:15 | 12.09.2023прегледи 595 коментарикоментари 0


Частен инвеститор ще възстановява белодробната болница в мъглижкото село Радунци. Tова съобщиха на съвместна пресконференция кметът на община Мъглиж д-р Душо Гавазов и новият собственик на болницата Георги Керанов. Инвеститорът уточни, че лечебното заведение ще запази своята основна дейност и ще се превърне в санаториум с болнична част.

Керанов подчерта, че в момента се извършват подготвителни работи и заснемане на сградата. Предстои да бъде извършено цялостно преустройство на терена и въвеждане на мерки по енергийна ефективност на централната корпусна част и на прилежащите здания. Той добави, че все не може да назове стойността на цялостната инвестиция, тъй като в момента е необходимо да се извърши обследване, което да посочи какво ще трябва да бъде извършено. До момента в закупуването и първоначални дейности по разчистване са вложени близо 1,2 млн.лева.

Централният корпус на сградата е придобит след търг през март т.г., а на втори етап са закупени още 15 прилежащи сгради в комплекса. Георги Керанов изрази надежда до месец март 2024 година да започнат сериозните ремонтни дейности. Той допълни, че според първоначалните намерения санаториумът и болничната част ще бъдат с капацитет за 300-350 пациенти. Лечебното заведение се предвижда да работи както на свободен прием, така и с договор по Националната здравноосигурителна каса.

Не е въпросът да се бърза, а е важно всичко да бъде направено както трябва. Защото има много изисквания, които трябва да бъдат спазени. Теренът е с голяма квадратура и там въздухът е прекрасен за лекуване на белодробни заболявания, каза още инвеститорът. 

 Кметът на Мъглиж д-р Гавазов посочи, че предстои да внесе предложение в Общински съвет за продажба на земите под самите сгради. Необходимо ще бъде и одобряване на нов Подробен устройствен план. Той припомни, че белодробната болница фалира през 2015 година. И до нейното закупуване се стига след проведени 17 търга от Министерството на здравеопазването.

/БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4495