EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Часове по професионално ориентиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Часове по професионално ориентиране

mail18:01 | 04.02.2019прегледи 978 коментарикоментари 0


Часове по професионално ориентиране ще бъдат организирани в училищата във Велико Търново. Срещите с учениците ще са отворени, а за участие в тях ще бъдат канени представители на бизнеса и предприемачи.

Инициативата е на кмета на Велико Търново Даниел Панов, а организацията на събитията в училищата вече е възложена на екипа от специалисти по кариерно консултиране и ориентиране към общинския Център за подкрепа и личностно развитие. Целта е по-малките ученици да получат съвети и помощ при избор на специалност в гимназиите и средните училища, а по-големите – да се запознаят с възможностите за професионална реализация както след средното, така и след висшето образование.

По време на срещите ще бъдат представени и профилите на различни професии. Друга от мерките предвижда учениците да гостуват във фирми и предприятие, за да се запознаят на място с организацията на работата, с новите технологии при производствата, с моделите на управление и др.

„Това е един от начините, за да бъде още по-близка връзката между образованието, бизнеса и пазара на труда, а също и за популяризация на професиите с най-голяма нужда от квалифицирани кадри“, коментира кметът Даниел Панов.

Предстои създаването на мобилен офис на консултантите както в информационния център в сградата на общината, така и в изнесения център в „Мол Велико Търново“. На място учениците ще могат да попълват тестове за професионална и кариерна ориентация, както и да разговарят със специалистите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg