EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

Франция: 4% свиване на икономиката, Q3

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: 4% свиване на икономиката, Q3

mail07:01 | 15.01.2021прегледи 379 коментарикоментари 0


Френската икономика вероятно се е свила с 4% през последното тримесечие на миналата година в сравнение с предходните три месеца, въпреки че бизнес активността се е увеличила през декември след частично вдигане на строгите противоепидемични мерки, съобщи Френската централна банка. (Bank of France). През третото тримесечие БВП на Франция нарасна с 18,7%, следвайки отмяна по това време на ограничителни меки, които причиниха рекорден срив на френската икономика през периода април - юни.

В светлината на резултатите от четвъртото тримесечие централната банка посочи, че се придържа към предишната си оценка, че втората по големина икономика в еврозоната се е свила с 9% през 2020 г.

Френската централна банка също така изчисли, че икономиката оперира през настоящия месец със 7% под предкризисните си нива, което е без промяна спрямо декември 2020 г., но след спад с 11% през ноември, когато в страната беше въведен вторият за годината локдаун за ограничаване разпространението на коронавируса.

Според централната банка през декември икономическата активност е била стабилна в строителството и се е подобрила значително в услугите и по-леко в промишлеността след възобновяване дейността на магазините, които бяха затворени по време на националната карантина през ноември./БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg