EUR 1.9558
USD 1.7511
CHF 1.7511
GBP 2.2883
CNY 2.5454
you tube
mobile version

Франция: Стабилен растеж и през Q3

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Стабилен растеж и през Q3

mail12:03 | 16.09.2019прегледи 336 коментарикоментари 0


Френската икономика ще продължава да бележи стабилен растеж през третото тримесечие на фона на подобряване на бизнес нагласите в промишления сектор, показват резултати от редовно бизнес проучване на Централна банка на Франция.

Брутният вътрешен продукт се очаква да нарасне през периода юли - септември с 0,3% спрямо второто тримесечие, когато също нарасна с 0,3%, като по този начин Френската централна банка остави без промяна експресната си оценка за икономическото представяне през третото тримесечие.

Това би представлявало стабилен икономически растеж от 0,3% за пето поредно тримесечие, след като в края на 2018-а година френското правителство предложи пакет от мерки в размер на 10 млрд. евро, имащи за цел да повишат доходите на най-бедните трудещите си и пенсионери.

Президентът Еманюел Макрон дори отиде още по-далеч, като през април тази година обеща да намали  подоходния данък с 5 млрд. евро в отговор на продължаващите протести.

Стабилната икономическа прогноза е факт с оглед на последното бизнес проучване на централна банка за август, отчитащо подобряване на активността в промишления сектор при стабилизация в сферата на услугите и в строителството.

Индексът, оценяващ бизнес активността в промишлената сфера, нарасна през август до 99 пункта от 96 пункта през юли.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg