EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Франция подпомага автомобилното си производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция подпомага автомобилното си производство

mail17:40 | 28.05.2020прегледи 459 коментарикоментари 0


Франция ще увеличи държавния бонус за потребителите, купуващи електрически автомобили, на 7 000 евро от досегашните 6 000 евро, това обеща френският президент Макрон, като част от мерките за подпомагане на автомобилостроенето в страната. Спасителният финансов пакет възлиза на 8 млрд. евро, който цели да превърне Франция в най-добрият производител на екологично чисти превозни средства в Европа, и призова френските автомобилни компании да осъществяват производството в собствената си държава.

За да помогне на автомобилните дилъри да продадат 400 000 превозни средства, които останаха непродадени поради въведените ограничителни противоепидемични мерки в страната, Еманюел Макрон заяви, че хората, които купуват традиционен автомобил, също ще получат бонус от 3000 евро по схема, която ще се прилага за три четвърти от домакинствата.

Компанията "Рено", която произвежда своите електрически модел Zoe във Франция, се ангажира да произвежда в бъдеще и електрически двигател на алианса Renault-Nissan във Франция, а не в Азия, както първоначално беше предвидено, отбеляза френският президент.

Макрон посочи, че правителството няма да се откаже от планирания държавен заем от 5 млрд. евро за "Рено", докато ръководството на компанията и синдикатите не приключат преговорите за френската работна сила и автомобилните заводи във Франция.

Ройтерс напомня, че Франция беше най-големият производител на електрически и хибридни автомобили в Европа през 2019 г. с почти 240 000 превозни средства, но данни на проучвателната компания IHS показват, че през настоящата година тя ще бъде изпреварена от Германия.

Междувременно финансовият министър Брюно льо Мер отново заяви, че местните автомобилостроители трябва да върнат производството си обратно във Франция в замяна на държавната подкрепа.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 228