EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Форум „България-Корея 2018" в София и Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Форум „България-Корея 2018" в София и Варна

mail08:50 | 14.05.2018прегледи 1204 коментарикоментари 0


Форум „България-Корея 2018: Мир и благоденствие“ ще се проведе на 16 май 2018 г. в София и на 18 май във Варна, съобщава посолството на Република Корея в България.

Форумът ще се занимае с един от доминантните въпроси на нашето време: положението на Корейския полуостров и ще бъде съсредоточен върху развитието на междукорейските отношения в светлината на резултата от срещата на върха между двете Кореи на 27 април и предстоящата среща между лидерите на САЩ и Северна Корея. Ще бъдат разгледани подробно резултатите и перспективите от междукорейската срещата на върха, най-големите предизвикателства, пред които  са изправени двете Кореи, първите стъпки на сближаване, ролята на ЕС и България в този процес, както и подробности и очакванията от срещата Тръмп-Ким.

Свои анализи и коментари ще представят експерти от Министерството на външните работи на Република Корея и Република България, депутати от Народното събрание, преподаватели от  Софийския университет и водещи представители на академичните и бизнес средите от двете страни.

Другите интересни теми, които ще бъдат разисквани, от известни експерти от Република Корея и Република България, са свързани със споделянето на опита на корейския икономически просперитет и пътищата за избягване на рисковете от 4-та индустриална революция, границите на цифровата конвергенция, ролята на крипто валутите за децентрализираната икономическа платформа.

Организатори на форума са Посолството на Република Корея в София съвместно с Търговската и индустриална камара на Република България и Република Корея, Софийския университет, Университета за национално и световно стопанство, Института за пазарна икономика и Варненския университет по мениджмънт.

За тези, които искат да присъстват ето и програмата на форума.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg