EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

Фирми ще участвуват в изложения безплатно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми ще участвуват в изложения безплатно

mail07:10 | 03.08.2020прегледи 871 коментарикоментари 0


ИАНМСП представи възможностите пред родните компании за участие в международни панаири, изложби и конференции в страната и чужбина по проект без необходимо финансово самоучастие. Проектът се реализира по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 г.“

Проектът предвижда изпълнение на три основни дейности:

1.Участие на специализирани международни панаири и изложения в чужбина – в рамките на национален щанд

2.Индивидуално участие на специализирани международни панаири и изложби в България

3. Организиране, провеждане и участие на специализирани конференции в страната и в чужбина

       „Проектът е на стойност 4 142 000 лв., като от страрта му през 2019 г. сме оползотворили малко под половината бюджет за организирането на 13 участия по трите дейности, в които участие взеха 79 МСП“, заяви Росица Асенова, главен експерт и координатор на проекта.

„Инициативата е насочена изцяло към представителите на производителите. Програмата не дава възможност за участие на търговци, които не извършват производствена дейност“, коментира зам.-ръководителят на проекта Борислав Димитрачков. „Проектът цели да насърчи износа на българските производители, разширявайки техния пазарен дял на чуждите пазари и у нас, а също така и да намери нови чуждестранни партньори за българския бизнес“, допълни той.

        „По индикативна програма ще се организират участията в още 14 изложби. Тъй като сме поставени в условията на COVID-19 много от изложенията се отмениха или пренасрочиха за следващ период през 2021 г. В тази връзка искам да спомена, че има възможност проектът да бъде удължен с една година след предвидения му край на 28.06.2021 г. и, стига да разполагаме със средства, ще продължим да водим родните предприятия на едни от най-големите и значими търговски събития“, заяви Димитрачков.

       Той допълни, че след взето решение от страна на ръководството на проекта и Агенцията, вече ще се покриват 100% от разходите по участието на фирмите във връзка с икономическата ситуация, породена от пандемията COVID-19.

      „Компаниите вече ще получават 100% финансиране по проекта за своето участие, за разлика от периода преди COVID-19, когато компаниите трябваше да имат до между 15 и 25% самоучастие“, каза Димитрачков.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg