EUR 1.9558
USD 1.6517
CHF 1.8019
GBP 2.2940
CNY 2.5658
you tube
mobile version

Филмов фестивал пред Виенското кметство ще има

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Филмов фестивал пред Виенското кметство ще има

mail13:50 | 24.06.2020прегледи 345 коментарикоментари 0


И тази година музикалният филмов фестивал ще се проведе, но "така, както никога досега". Именно това е мотото, избрано от организаторите поради особените мерки за сигурност, свързани с борбата с коронавируса. Те са подходили творчески и са адаптирали тазгодишното събитие към ситуацията, като обещават, че въпреки спазването на всички мерки преживяването на открито ще достави удоволствие на любителите на хубавата музика от всички жанрове.

Две събития и безопасност за всички

Филмовият фестивал ще се проведе по един различен начин, за да се спазят законовите разпоредби. От 4 юли до 6 септември площадът пред кметството ще бъде разделен на две зони - за кино на открито с 500 места и гастрономическа зона за още 500 души. Като допълнителна мярка за сигурност зоните за вход и изход са разделени една от друга. Влизането в лятното кино ще е възможно само през един вход и с валиден билет в предварително обявените часове, а напускането ще става през два изхода, за да няма струпване на хора. На много места ще има автоматични диспенсери за дезинфекция на ръцете, както и защитни маски. 

Комфортно лятно кино

Пред внушителния екран от 300 м² зрителските места са групирани в ложи за двама и четирима души, като се спазва необходимата дистанция. И още една особеност очаква посетителите: в предните ложи гостите могат се посветят изцяло на музикалните преживявания в непосредствената близост до екрана, в задните ложи музикалното изживяване може да бъде допълнено от кулинарни изкушения. За първи път в историята на фестивала в тези ложи ще се сервират храни и напитки. Резервацията на всички ложи е безплатна и може да бъде направена удобно чрез уебсайта www.filmfestival-rathausplatz.at или директно на информационното бюро на входа, което отваря един час преди влизането на публиката.

Музикално лято на юбилеите

Музикалната програма на фестивала  е разнообразна. Акцентът тази година е посветен на 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен. След откриването на 4 юли с операта "Фиделио“ произведения на Бетовен ще бъдат показвани поне веднъж седмично. Но това далеч не е единственият юбилей през 2020. 150-тата годишнина от рождението на Франц Лехар ще бъде отбелязана с оперетата "Страната на усмивките", 140-годишнината от смъртта на Жак Офенбах със записа на оперетата "Орфей в ада" на Залцбургския фестивал 2019. В програмата са включени и седем постановки на Виенската държавна опера, за почитателите на джаз и поп музиката, са предвидени записи на концерти на Арета Франклин и Take That. 

Програма на фестивала: http://filmfestivalrathausplatz.at

Снимки: © ZOOMVP Alexander Tavakoli,© Schaub-Walzer / PID


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg