EUR 1.9558
USD 1.7888
CHF 2.0178
GBP 2.3307
CNY 2.4641
you tube
mobile version

"Фестивал на ароматите и вкусната храна" в Брезово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Фестивал на ароматите и вкусната храна" в Брезово

mail16:05 | 11.06.2024прегледи 466 коментарикоментари 0


Производители на биопродукти от цялата страна се събраха в Брезово на първия по рода си "Фестивал на ароматите и вкусната храна". Земеделските производители представиха свои екологични продукти на специално подготвени щандове в първия биопазар в Брезово. "Фестивал на ароматите и вкусната храна" обедини в едно събитие празниците на розата и лавандулата, а идеята на организаторите е то да се превърне в традиция.

Производителите на хранителни продукти представиха различни видове мед, пчелен прашец, билкови чайове, млечни продукти, конфитюри и сладка, а винопроизводители се включиха със селекция от вина.

В пазара участваха и фирми, преработващи по екологичен начин слънчогледово семе. Интерес предизвикаха и козметичните продукти на български производители, изложени на биобазара. Те показаха ароматни натурални масла от рози и лавандула, парфюми, розова вода, както и различни козметични продукти с етерични масла.

На първия "Фестивал на ароматите и вкусната храна" бе представена марката "Био Брезово". Тя  е регистрирана по проекта "Био Брезово", който представлява местна инициатива за създаване на устойчива биоземеделска екосистема в Брезово и обучение на нови фермери в тази област. Проектът има за цел да стимулира устойчивото развитие на селските райони и да подобри живота на местното население, обясниха местни производители.  

В рамките на фестивала се състоя и бизнес форум./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg