EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ става чиста болница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ става чиста болница

mail13:16 | 21.11.2020прегледи 318 коментарикоментари 0


Областният медицински съвет на област София град, във връзка с изпратено до областните управители писмо на Министъра на здравеопазването относно предложение на варианти за осигуряване на необходимите медицински грижи за лицата, нуждаещи се от хоспитализация на територията на всяка област в страната (определяне на лечебни заведения, които ще приемат за лечение само пациенти с коронавирус инфекция и на „чисти“ лечебни заведения, които ще осигуряват медицинско обслужване само на пациенти, които не са заразени с коронавирус, реши:

1.            Областният медицински съвет на област София предлага като „чисто“ лечебно заведение, което да обезпечава здравното обслужване на пациенти без коронавирусна инфекция на територията на област София, да функционира УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“.

Предлага се решението да влезе в сила след изписване на хоспитализираните към момента в болницата заразени с коронавирус пациенти, като заразените пациенти не следва да бъдат премествани (за доизлекуване) в други лечебни заведения. Следва да се отчете и факта, че предвид дифузното разпространение на коронавирусната инфекция на територията на област София изчистването на лечебни заведения от инфекцията и тяхното строго профилиране ще бъде затруднено.

2.            Областният медицински съвет на област София счита, че обособяването на отделно лечебно заведение на територията на област София, което да обезпечава здравното обслужване единствено на пациенти с коронавирусна инфекция, не е целесъобразно и приложимо и не се препоръчва. Във всички лечебни заведения в областта, с изключение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, продължават да функционират специализирани отделения за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

3.            Областният медицински съвет възлага на Столична РЗИ изготвяне на анализ за лечебните заведения в област София относно степента (процента) на заетост на болничните легла в ковид-отделенията и степента на оборудване на тези отделения с необходимата апаратура. Резултатите от анализа ще се използват за преценка на необходимостта от увеличение на процента на болнични легла, предвидени за лечение на пациенти с коронавирус в лечебните заведения в областта.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България на 60-то място в световния износ

11:05 | 06-08-20 | 1093