EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

Улеснява се наемане на чужди работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Улеснява се наемане на чужди работници

mail12:10 | 18.05.2017прегледи 782 коментарикоментари 0


Поради липсата на работна ръка в много сектори на икономиката ни се предвиждат промени в Правилника за прилагане на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, с които ще се намали броят на необходимите документи за краткосрочното наемане на чужди работници. Това допълнително ще облекчи работодателите, коментира социалният министър Бисер Петков и представители на национално представителните работодателски организации КРИБ, БСК, АИКБ, БТПП и ССИ, които са обсъдили проблема с недостига на работна сила в България. Министерството на труда и социалната политика прави стъпки за улесняване на процедурата за регистриране на сезонни кадри от страни извън Европейския съюз. Подготвят се улеснения при подаването на документите от работодателите в районите по Черноморието с най-развит туризъм, е казал Петков.

Сред темите на разговора били приоритетите на правителството в областта на доходите, пазара на труда, пенсионната система. Обсъдени били темите за разработването на механизъм за определяне на минималната работна заплата и за договаряне на минималните осигурителни доходи за 2018 г.
Работодателските организации са представили предложенията си за промени в социално-осигурителното и трудовото законодателство и изразиха подкрепа към намеренията на правителството за реформа в експертизата на работоспособността.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg