EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Търговската с-ма удържа, "държи се брилянтно"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търговската с-ма удържа, "държи се брилянтно"

mail11:15 | 06.04.2020прегледи 6379 коментарикоментари 0


Кризата с коронавируса изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара. Същевременно цените се запазват и инфлация не се очаква, заради ограниченото потребление. Великденските и Гергьовденските празници няма да са по-скъпи от обичайното. А българските производители на зеленчуци и преработващата промишленост са в състояние да гарантират изхранването на населението, без риск от продоволствена криза.

Председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов коментира пред БНР, че основните потребителски стоки запазват цените, на които се продават, по-скъпи са единствено картофите и варивата заради затруднената логистика. Плодовете, особено цитрусите, са по-скъпи.

По думите му търговската система в България е удържала и "се държи брилянтно", каза Иванов: "Нито един търговец на едро, нито един преработвател не си е позволил лукса да спечели малко повече. Не сме регистрирали спекула!", заяви той.

Никой да не се притеснява, че ще има недостиг на храна или, че ще бъде безбожно скъпа, призова Иванов и посочи, че за предтоящите Великденски празници ще има достатъчно яйца на пазара и на нормална цена.

"Наблюдаваме повече от 10 години една цена на агнешкото месо. Който избере да яде салати, краставици, домати и агнешко, ще плати толкова, колкото е платил и миналата година".

Владимир Иванов посочи, че навсякъде по пазарите и тържищата се извършва дезинфекция.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 3005