EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Търговия с нови 4 индексни борсово търгувани фонда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търговия с нови 4 индексни борсово търгувани фонда

mail16:05 | 18.01.2018прегледи 9173 коментарикоментари 0


Търговията с дялове на нови 4 индексни борсово търгувани фонда започна на БФБ-София. Фондовете са: Expat Greece ASE UCITS ETF, Еxpat Romania BET-BK UCITS ETF, Expat Poland WIG20 UCITS ETF и Expat Czech PX UCITS ETF, и са създадени от управляващото дружество Експат Асет Мениджмънт ЕАД. Борсовите им кодове са съответно: GRX, ROX, PLX и CZX. Фондовете се търгуват в Сегмент борсово търгувани продукти на Основния пазар BSE на БФБ-София.
Новите фондове ще следват движението на основните индекси за акции на борсите в Гърция, Румъния, Полша и Чехия.
„Убедени сме, че стартът на търговията с дялове на новите борсовo търгувани фондoве ще даде допълнителен тласък в ликвидността на капиталовия ни пазар. Очакваме с нетърпение и останалите фондове, за които вече бе издадено регулаторно одобрение. С тях борсата ще се превърне в единствената платформа в региона, предлагаща пряка възможност за следване на представянето на толкова пазари от Централна и Източна Европа.“, каза Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София по време на официалната церемония днес.
Номиналната стойност на един дял от фондовете е 1 евро. Вид на дяловете: безналични, поименни, свободно прехвърляеми. Маркет-мейкър на емисиите е инвестиционният посредник БенчМарк Финанс АД. Максималният размер на отклонението в процент между котировките “купува“ и „продава“ (спред) е 5%. Минимална стойност на котировката в парично изражение към момента на въвеждането й е равностойността на 2 500 лв. в евро.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg