EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Тръмп: Повече хора биха умрели от рецесия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръмп: Повече хора биха умрели от рецесия

mail16:06 | 26.03.2020прегледи 9775 коментарикоментари 0


В случай на икономическа рецесия ще умрат много повече хора, отколкото от коронавируса. Това предупреди президентът на Съединените щати Доналд Тръмп в интервю за Fox News.

Тръмп многократно се отказа от призивите за разширяване на блокирането в цялата страна, в опит да се ограничи разпространението на Covid-19.

"Дадох срок от две седмици и в понеделник или вторник ще оценим ситуацията по това време, но трябва да отворим тази страна", подчерта Тръмп.

"Трябва да накараме страната да работи. Повече хора биха загинали, ако поставим страната в масивна рецесия или депресия", продължи Тръмп, описвайки решението за въвеждането на карантина с оглед на вирусната пандемия като "едно от най-трудните", което някога е правил.

Президентът също така подчерта, че САЩ са имали "грип и други вируси и преди", но никога не се е стигнало до блокада преди избухването на Covid-19.

Доналд Тръмп отбеляза, че "би се радвал" американската икономика да "отвори" до Великден, 12 април.

"Трябва да върнем страната си на работа. Повече хора ще умрат от последствията от рецесия, отколкото от епидемията от коронавирус", заяви Тръмп.

"Ако икономиката не започне отново да работи след няколко седмици, ще бъде много трудно да се рестартира отново", подчерта Тръмп.

Президентът изрази убеденост, че веднъж щом разпространението на вируса бъде спряно, американската икономика ще навлезе в период на "страхотен подем".

"С няколко седмици целенасочени действия можем да преодолеем кризата и то бързо", каза още Тръмп.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 1389