EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Тръгва нощен тролей в Русе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръгва нощен тролей в Русе

mail06:03 | 10.05.2019прегледи 608 коментарикоментари 0


Нощна тролейбусна линия ще бъде пусната от 10 май /петък/ в Русе. Тя ще свързва един от най-големите квартали в града - "Дружба", с централната част, с Централната ж.п. гара и автогара. Това съобщи заместник-кметът на Русе д-р Страхил Карапчански. Нощната тролейбусна линия ще работи експериментално в продължение на година.

Цената на билета ще бъде като при дневните линии - 1 лев.

Изпълнителният директор на общинското дружество "Общински транспорт Русе" Александър Георгиев коментира, че са взети необходимите мерки за сигурността на пътниците и шофьора през нощта срещу евентуални хулигански прояви. Нощният тролейбус, който е специално брандиран, е част от проект "CIVITAS ECCENTRIC - иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните градски квартали и товарна логистика без вредни емисии в градските центрове". Той се финансира по програма "Хоризонт 2020" и се изпълнява съвместно с градовете Мадрид, Мюнхен, Стокхолм и Турку. Проектът в Русе предвижда изпълнението на комплекс от мерки, насочени към по-доброто управление на градската мобилност с цел осигуряването на по-безопасна и чиста среда за жителите и гостите на града.

Карапчански обясни, че след година, ако анализът покаже, че има интерес към нощната линия, тя ще бъде запазена. Той припомни, че в момента се изготвя и нова транспортна схема на града, тъй като сегашната е остаряла и не отговаря на потребностите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 3003