EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Сърбия: Тръбите за "Турски поток" са положени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия: Тръбите за "Турски поток" са положени

mail09:12 | 27.12.2019прегледи 532 коментарикоментари 0


Сърбия приключи полагането на тръбите в сръбския участък от газопровода "Турски поток", съобщи ТАСС, като се позова на генералния директор на Сърбиягаз Душан Баятович.
Със задоволство можем да констатираме, че Сърбия е изпълнила своята част от работата, когато става дума за полагането на тръбите, по участъка от интерконектора "границата на България - границата на Унгария". Работата е приключила, заяви пред националната сръбска телевизия Ер Те Ес Баятович.
Нашите съветници казаха, че сме били три пъти по ефективни при изграждането на този проект от водещи европейски компании, изтъкна директорът на Сърбиягаз пред Ер Те Ес.
По думите му има някои проблеми при работата по "Турски поток" в България.
Целият газопровод в България и това, което трябва да свършат унгарците, трябва да бъде готово до края на 2020 година. Ако българите работят по-бързо, нещата ще се случат в срок, отбеляза Баятович.
По думите му всички капацитети на "Турски поток" са изцяло разпродадени.
Това означава, че проектът е търговски. Източна Европа е гладна за газопроводи и не трябва на това да се пречи политически, допълни Баятович.
Планира се сръбският участък на "Турски поток"  да започва в град Зайчар, на границата с България, и да пресече границата с Унгария близо до град Хоргош, отбелязва ТАСС. Входната мощност се очаква да бъде  13,88 милиона кубически метра газ на ден, а изходната  - около  10 милиона кубически метра.
Строителството на сръбския участък от газопровода "Турски поток" от границата на България до границата с Унгария е извършено за рекордно кратко време, отбелязва ТАСС. Освен това подводният участък на газопровода под река Дунав в Сърбия е поставил нов европейски рекорд за дължина на подводен участък -1402 метра, като е трети в света.

Проектът "Турски поток" предвижда изграждането на газопровод по дъното на Черно море до европейската част на Турция и до границата с Гърция. Първата тръба ще снабдява с газ турския пазар, а втората - страните от Южна и Югоизточна Европа. "Газпром" разглежда като потенциални пазари Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария, припомня ТАСС.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

5282 приватизации, $ 12.555 млрд. приходи

07:35 | 02-13-20 | 1331