EUR 1.9558
USD 1.7817
CHF 1.8484
GBP 2.1794
CNY 2.5109
you tube
mobile version

Създава се Медицински експертен съвет към МС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Създава се Медицински експертен съвет към МС

mail14:46 | 22.03.2020прегледи 7300 коментарикоментари 0


От утре ще се създаде Медицински експертен съвет /МЕС/ към Министерския съвет, който да подпомага министрите при взимането на финансово-икономически и социални решения, в борбата с коронавируса. Това се казва във видео, публикувано днес във Фейсбук от среща на премиера Бойко Борисов в МС с професор Коста Костов, консултант по белодробни болести в столичната Университетска болница "Света Анна". Видеото е качено на страницата на премиера в социалната мрежа.
На нас ни трябват експертни мнения как се справяме, колко време ще продължи това заболяване, как се справят другите държави в света, от какво да се пазим и така да обединим всички, и да намерим най-добрите решения, казва Борисов.
Крайно време е към Националния кризисен щаб да има такъв орган, казва проф. Костов. В битката с това "добиче" ако не сме единни и сплотени, няма да се справим. Аз съм оптимист, защото взехме навреме мерки и ако прибавим създаването на Експертния медицински съвет /МЕС/ ще "можем да катерим, дай Боже, ниското плато" на заболяването, да имаме готовност и да дадем оръжие на медиците да се справят. Само така ще успеем навреме да свършим работа, казва проф. Костов. Мисля, че нашият народ заслужава цялата ни мощ и професионално ангажиране за да излезем с успех от тази пандемия, казва проф. Костов.
Имаме нужда от Мозъчен тръст, който да помага на министрите как и по колко да се отпускат средствата, казва Бойко Борисов.
Проф. Костов обещава МЕС да дава конкретни съвети, защото Националният кризисен щаб /НКЩ/ не може да се прави със всичко. Ще даваме съвети и при чисто медицинските усложнения, казва проф. Костов. Той предлага този съвет да дава брифинг два пъти седмично.
Борисов призова за съгласуваност в работата на НКЩ и МЕС. Искаме да надградим мерките, допълва той.
Има нужда от платформа, където лекарите да дискутират важните въпроси свързани с болестта и усложнения от нея, казва проф. Костов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg