EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Стара Загора -"Най-добър град за живеене"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стара Загора -"Най-добър град за живеене"

mail06:45 | 25.05.2017прегледи 1699 коментарикоментари 0


Стара Загора получи наградата "Най-добър град за живеене в България"-2016. Призът беше връчен на Десетото юбилейно издание на проучването на Дарик радио.
В класирането участват 27-те областни градове в страната, които са оценявани по различни критерии. Слушателите на радиото и читателите на сайта на медията са определили като най-добър град за живеене Бургас. Наградите бяха връчени на специална церемония в Сити марк арт център в присъствието на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, министри от кабинета, кметове от страната и много гости.
София беше удостоена с наградата "Дигитален град" - нова категория, връчвана за първи път тази година. Кметът Йорданка Фандъкова прие и още една награда за столицата - "Бизнес град". За община, която твори "добри новини", наградата получи кметът на Поморие Иван Алексиев. Градът - пазител на традициите, според тазгодишната класация, е Несебър; "Град на знанието" е Варна, а Пловдив беше удостоен с наградата "Арт град". Най-зеленият град на България е Добрич, а наградата му беше връчена от министъра на околната среда и водите Нено Димов.
Интересна номинация тази година е за "Евро град", която получава Плевен. Вицепремиерът Томислав Дончев, който връчи наградата, мотивира решението с обема привлечени инвестиции и тяхното усвояване. Наградата за "Малък евро град" взе кметът на Приморско заради най-много договорени средства на жител. Град на финансовата устойчивост участвалите в класацията са определили да бъде Банско, а град на инвестициите - Димитровград. Организаторите на проекта "Най-добър град за живеене в България" припомниха, че в досегашните класации наградата четири пъти е взимала София, три пъти Бургас, два пъти Варна, и един път Велико Търново.
Проучването има за цел да провокира общественото обсъждане на идеи за развитието на отделните градове, да се създадат условия за повече дебати на местно ниво и да се подобри качеството на живот в българските градове.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4070