EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

Стагнация на британската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стагнация на британската икономика

mail12:05 | 16.03.2020прегледи 10339 коментарикоментари 0


Брутният вътрешен продукт на Великобритания през януари остана на нивото от декември, когато нарасна с 0,3%, докато очакванията на финансовите пазари бяха за икономически растеж с 0,2 на сто.

През трите месеца до края на януари британската икономика също не отбеляза растеж след стагнация и през последното тримесечие на 2019 година.

Роб Кент-Смит от ONS отбеляза, че "икономиката продължи да показва цялостен растеж през последните три месеца".

"Ръстът в строителството, задвижван от домакинството, компенсира пореден спад в производството, особено този при производството на напитки, автомобили и машини", посочи той и добави: ""Доминиращият сектор на услугите също не отбеляза ръст през последните три месеца придружено от спад в търговията на дребно и телекомуникациите, който обаче е балансиран от силното представяне в сектора на наемите, заетостта и образованието".

Строителството в Обединеното кралство се сви през януари с 0,8%, сферата на услугите нарасна с едва 0,1%, докато индустриалното производство се понижи с 0,1%, но при повишение на промишленото производство с 0,2 на сто.

Данните са факт, след като по-рано Английската централна банка понижи спешно основната британска лихва до историческо дъно от 0,25% в опит да облекчи негативните икономически последици от епидемията от коронавирус.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg