EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Спад в търговията на дребно на нехрани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Спад в търговията на дребно на нехрани

mail15:03 | 13.08.2020прегледи 215 коментарикоментари 0


По предварителни сезонно изгладени данни ва НСИ през юни 2020 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени нараства с 0.9% спрямо предходния месец. През юни 2020 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, намалява с 18.1% в сравнение със същия месец на предходната година.

Месечни изменения

През юни 2020 г. се наблюдава увеличение на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - със 7.0%, и при търговията на дребно с нехранителни стоки - с 3.4%. Намаление на оборота е регистрирано при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1.0%.

В търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали най-съществен ръст е отчетен при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 60.4%, и при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5.9%. Понижение на оборота е регистрирано при търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки - с 1.4%.

Годишни изменения

През юни 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 г. се наблюдава спад на оборота при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 24.6%), търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 20.6%) и търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 13.1%).

По-значителен спад в търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е регистриран при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 27.4%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 20.1%, и търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки - с 16.7%. Увеличение е отчетено при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 35.5%.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg