EUR 1.9558
USD 1.6405
CHF 1.8066
GBP 2.1867
CNY 2.4940
you tube
mobile version

Скромна Коледа за Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Скромна Коледа за Европа

mail12:20 | 16.12.2011прегледи 606 коментарикоментари 0


Европейците се готвят да посрещнат скромна Коледа. Потребителите в редица страни ще затегнат коланите. Някои вече усетиха на гърба си строгите мерки на икономии, наложени от дълговата криза, а други ще ги почувстват през 2012 година, предаде AFP. На теория търговците биха могли да се възползват от двете съботи, на които ще работят допълнително тази година (на 24 и 41 декември), както и от липсата на сняг, който натрупа в края на миналата година и възпрепятства достъпа на традиционните магазини.
Само че орязванията на бюджетните разходи в Гърция, Великобритания или Италия, наред със страха от безработицата, са причина европейците да стискат портфейлите си и да не са настроени много за пазаруване въпреки купищата промоции тъкмо с цел те да бъдат стимулирани да харчат.
Доказателство за това е силното понижение на поръчките, отчетено от редица китайски компании за украса, играчки и електроника. Коледа 2011 година вероятно ще бъде за европейците "последният случай да си доставят удоволствие, но без щуротии" преди една 2012 година, "очаквана с безпокойство", отбелязва в проучване от септември компанията Deloitte. Разходите за подаръци, празнични ястия и развлечения извън дома вероятно ще се свият с 0,8 процента до 587 евро, разбира се, с разлики за отделните страни, допълва Deloitte.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg