EUR 1.9558
USD 1.6484
CHF 1.8054
GBP 2.1973
CNY 2.5026
you tube
mobile version

Сертификат за селището "Плана Хайтс"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сертификат за селището "Плана Хайтс"

mail10:06 | 09.05.2016прегледи 1021 коментарикоментари 0


Ще продължим да подкрепяме инвеститорите, които създават добавена стойност и нови работни места. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски на церемония за връчването на сертификат за приоритетен инвестиционен проект, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, на "А.З.К. Пропъртис" ЕООД за проекта "Плана Хайтс".
Проектът предвижда създаването на селище в района на  Плана планина, между София и Самоков, в с. Алино, а размерът на сертифицираната инвестиция възлиза на 53,650 млн. лв. При връчването на сертификата министър Лукарски подчерта значението на проекта, чиято реализация ще доведе до разкриването на над 100 работни места, а общата численост на работниците, които се очаква да бъдат ангажирани по проекта по време на строителството, ще е  около 500.
Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура - 75,382 дка пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза - търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.
Допълнително 600 парцела ще бъдат структурирани за възможни жилищни нужди. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е купена конкретно за реализацията на този проект. Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 000 квадратни метра.
Проектът получава насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Инвеститорът ще се възползва от съкратени срокове за административно обслужване, индивидуално административно обслужване и финансово подпомагане за изграждане на елементи на техническата инфраструктура, изграждане на нова или рехабилитация на съществуващата довеждаща пътна инфраструктура.
 Според решение на МС ще бъде създадена междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнение на инвестиционния проект.

Очаква се осъществяването на тази част от проекта „Плана Хайтс“, предмет на меморандума, да приключи в края на октомври 2019 г.

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg