EUR 1.9558
USD 1.7262
CHF 1.7999
GBP 2.1866
CNY 2.4342
you tube
mobile version

САЩ: Промишлеността се забавя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Промишлеността се забавя

mail09:40 | 06.03.2020прегледи 3240 коментарикоментари 0


Промишлената активност в САЩ се забави през февруари близо до нивото на стагнация, тъй като американските производители започнаха да изпитват затруднения с доставките заради Covid-19, тъй като вирусната епидемия нарушава способността им да получават части, показват резултати от редовното проучване на Institute for Supply Management (ISM).

Индексът ISM, измерващ активността на промишлените предприятия в САЩ, се понижи през февруари до 50,1 пункта от 50,9 през януари. Индексът на новите промишлени поръчки падна рязко през февруари до 49,8.

Индексът, оценяващ само промишленото производство, спадна с 4 пункта до 50,3 пункта, докато индексът ISM, измерващ работната заетост в промишления сектор, се повиши слабо. Всичките тези колебания са знак за продължаващо, макар и по-слабо закриване на работни места в промишления сектор на страната.

Американската икономика вероятно ще се забави рязко, докато вирусната епидемия не започне да бъде овладявана, но все още не е ясно колко големи ще се окажат тези щети с оглед и на факта, че производителите вече пострадаха от търговската война  САЩ - Китай.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg