EUR 1.9558
USD 1.7817
CHF 1.8484
GBP 2.1794
CNY 2.5109
you tube
mobile version

Ръст на британската промишленост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на британската промишленост

mail14:08 | 25.02.2020прегледи 355 коментарикоментари 0


През февруари британската бизнес активност се увеличи за втори пореден месец, благодарение на рязко подобряване на промишлеността, показват резултати от предварителното PMI проучване за Великобритания на агенциите IHS Markit и CIPS.

Индексът PMI, измерващ общата бизнес активност в Обединеното кралство, остана за втори пореден месец на ниво от 53,3 пункта и очаквания на финансовите пазари за слабо понижение към 52,8 пункта.

Последното PMI проучване предполага, че БВП на Великобритания ще нарасне с 0,2% през първото тримесечие на годината след икономическата стагнация в края на 2019-а година.

Промишленият PMI индекс се повишава изненадващо силно през февруари до 51,9 пункта от 50,0 пункта през януари, достигайки 10-месечен връх благодарение на скок при потребителските разходи. Новите промишлени поръчки също се увеличиха, макар и с по-бавни темпове в сравнение с предходния месец.

Сроковете на доставки от страна на доставчици обаче претърпяха най-резкият спад от почти три десетилетия, главно поради епидемията от коронавирус, докато запасите на производствени суровини и материали спаднаха най-силно от декември 2012 година насам.

В същото време индексът PMI, измерващ активността в доминиращата във Великобритания сфера на услугите, се понижи слабо в началото на февруари до 53,3 пункта от 53,9 пункта през януари, но остава стабилно над важното ниво от 50 пункта, което е ясен знак за продължаваща добра експанзия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg