EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Ремонтират стената на яз. "Огоста"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ремонтират стената на яз. "Огоста"

mail12:50 | 02.07.2019прегледи 402 коментарикоментари 0


Стената на язовир "Огоста" край Монтана ще бъде ремонтирана с държавни средства, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев.
Министерството на земеделието, храните и горите вече е провело обществена поръчка и е избрало изпълнител на строителните работи. Освен стената, ще бъдат ремонтирани и повредени участъци по канала след основния изпускател на язовира, уточни Белчев. Той нарече "спекулации" твърденията на някои политици от опозицията и на хора в социалните мрежи, че държавата не се грижела за язовир "Огоста". 
Проектът предвижда ремонт на водния откос в критичните участъци по бетоновия път и полагане на дренажен пласт от трошен камък. Повредените участъци от облицовката на канала след основния изпускател също ще бъдат възстановени. 
Язовир "Огоста" е изграден край Монтана преди около 35 години с цел да събира дъждовните води, да пази града от наводнение при поройни дъждове и да служи за напояване. Стената му е на 150 метра над нивото на града. Той е вторият по големина у нас и на Балканите язовир след "Искър" и се простира на голяма площ в общините Монтана, Берковица и Георги Дамяново.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg