EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Реконструкцията на пристанище "Карантината"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Реконструкцията на пристанище "Карантината"

mail11:15 | 23.08.2019прегледи 474 коментарикоментари 0


Рибарското пристанище "Карантината" във варненския район "Аспарухово" ще е с места за 116 лодки, съобщи ръководителят на проекта за реконструкция и модернизация на пристанището инж.Румяна Гороломова. Тя уточни, че 8 от местата са за плавателни съдове с дължина между 18 и 24 метра, а други 5 - за рибарски лодки над 24 метра.
Предвидено е в рибарското пристанище да има и 16 колонки за електрозахранване и водоснабдяване за нуждите на рибарите. Освен това портът ще разполага и с два крана за лесно изваждане на улова.
Към пристанището ще има 3-етажна сграда, като първият етаж ще е предназначен изцяло за рибарите. С пари от проекта ще бъда закупени хладилни камери, в сградата ще има и рибна борса. На последния етаж на сградата е предвидено заведение със 140 места.
Общата стойност на проекта, който трябва да приключи през ноември следващата година, е малко над 13.5 милиона лева без ДДС, като повече от половината от тях са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за морско дело и рибарство и национално финансиране.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg