EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Разходка в Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Разходка в Брюксел

mail07:25 | 07.04.2014прегледи 1927 коментарикоментари 0


Ива Стойкова, Брюксел*
Жив, колоритен, а в този случай и слънчев и пролетно разцъфтял град – това е Брюксел в началото на април.
Температурата е около 20 градуса, меко и спокойно време, подходящо за разходка преди деловите ангажименти по-късно през деня. Интересно какво ли се случва рано сутринта на Гран Плас – централният площад на белгийската столица.
Grand-Place на нидерландски е Grote Markt и всъщност там някога е бил пазар. Така отчасти е и днес. В момента на посещението ми в единия ъгъл е разположен временен пазар за цветя, а в друг – зеленчуков, направо в щайги. Между двете неща вече беше изградена мобилна кухня с приятно ухаещи казани, за да се раздадат между 12 и 16 часа 5 хиляди безплатни обяда. На Гран Плас е и сградата на Общината, която беше в етап на почистване на фасадата. За да затворим кръга, няма как да не споменем и ресторанта, който дори не подозира каква слава придоби у нас заради група български парламентаристи, представящи се за националисти, които прекалиха с алкохола и опитаха да не си платят сметката (поне според свидетелските показания на персонала, изтекли в различни медии).

В тази стара част на Брюксел симпатични и уютни са и улиците. Ухание на гофрети, магазинчета за бонбони и шоколади почти на всяка крачка и, разбира се, бира.

*Пътуването се осъществи по покана и със съдействието на Информационното бюро на Европейския парламент в България.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg