EUR 1.9558
USD 1.6593
CHF 1.8066
GBP 2.2884
CNY 2.5591
you tube
mobile version

Пътни проекти в развитие - СОП, АМ "Хемус"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пътни проекти в развитие - СОП, АМ "Хемус"

mail11:10 | 18.05.2020прегледи 732 коментарикоментари 0


Работата по големите инфраструктурни обекти в страната не е спирала. Напредва строителството на разширението на Околовръстното на София между Цариградско шосе и квартал „Младост“. Проектът предвижда съществуващият двулентов път да бъде разширен в шестлентов, с което пътуването ще бъде по-бързо и безопасно. Трафикът по това трасе е изключително натоварен, през него преминават между 22 000 и 26 000 превозни средства на ден. Участъкът е с дължина 6 км, строи се в срок и трябва да бъде завършен до края на следващата година, това съобщи премиерът Борисов.

До края на този месец се очаква да бъде издадено разрешителното за строеж на 17-километровия участък от АМ "Хемус" от пътен възел "Каленик" до пътен възел "Плевен", заяви директорът на Областното пътно управление в Ловеч инж. Георги Грозданов.Този участък е част от 52-километрово трасе от пътен възел "Боаза", до където е изградена магистралата от София към Варна, до пресичането й с пътя Плевен-Ловеч, строителството на което е разделено на три етапа.
В момента в участъка п. в. "Каленик" - п. в. "Плевен" се изграждат временни пътища и технологична сеч на дървесината, поясни Грозданов.
Той добави, че се извършват изкопно-насипни дейности в участъка между п. в. "Боаза" и п. в. "Дерманци".
"Изгражда се колекторната система, отводняване, два селскостопански подлеза. Предстои изграждането на големите съоръжения. Имаме четири моста над река Вит и два големи виадукта над 400 метра", каза още директорът.

снимки: бъдеща визия и текуща работа по СОП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България влезе в ERM 2 със сегашния курс

19:21 | 07-10-20 | 2188