EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Първият кораб за диаманти се строи в Румъния

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Първият кораб за диаманти се строи в Румъния

mail07:08 | 20.07.2020прегледи 320 коментарикоментари 0


АББ спечели договор от Damen Shipyards Group за доставка на усъвършенствана захранваща система за първия на света кораб за добив на диаманти, построен по поръчка. Съдът се строи в корабостроителниците „Damen“ в Мангалия на Черно море в Румъния. Финансовите данни на поръчката не бяха оповестени.

С обща цена от 468 милиона долара, корабът е най-голямата единична инвестиция, правена някога в морската диамантена индустрия. Той разгръща усъвършенствано подводно обхождане - техника за извличане на диаманти от морското дъно. Новопостроеният кораб ще бъде доставен на Debmarine Namibia, съвместно предприятие между правителството на Република Намибия и De Beers Group през 2022 г. De Beers Group е водещата компания за диаманти в света, с ненадмината експертиза в проучването, добива и маркетинга на необработени диаманти от 1888 г. насам.

Намибия разполага с най-богатите известни находища на морски диаманти в света, като Debmarine Namibia извлича някои от най-качествените диаманти, достъпни изобщо, от вода на дълбочина между 90-150 метра край югозападното крайбрежие на страната. Традиционно на брега по крайбрежната ивица на Намибия добивът на диаманти се извършва в открити мини, но тъй като наземната продукция в Намибия се очаква да приключи след 15 години, добивът в морето нараства.

Новият 177-метров кораб е проектиран от известните норвежки морски архитекти Marin Teknikk. Той ще се превърне в най-големия кораб от флота на собственика, надвишаващ размерите на най-големия в момента кораб на Debmarine Namibia – “Mafuta”, с водоизместимост 8000 тона (тегло на съда въз основа на количеството вода, изместено от корпуса). Очаква се да увеличи годишното производство на собственика с 35 процента, допринасяйки за допълнителни 500 000 карата към днешните нива на производство.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg