EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

Проучване: Трудна мотивация на средния мениджмънт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Проучване: Трудна мотивация на средния мениджмънт

mail09:05 | 20.02.2020прегледи 497 коментарикоментари 0


Най-добрите работодатели от различни индустрии , нас вече 13 години са подложени на проучвания и анализи. За цялото това време в изследването са участвали над 140 000 служители, от над 500 компании, в 15 различни индустрии, 92 от компаниите са отличени като най-добри работодатели.

През 2019 година се наблюдава спад на общата ангажираност на служителите в България с цели 3% (спрямо 65% за 2017 година). При най-добрите работодатели показателят на Обща Ангажираност е значително по-висок - 83%.

За да се повиши  този общ показател хората се нуждаят от бизнес култура на работното място и приятна, и удобна среда; Възможност за кариерно развитие и Мениджър, който успява да ги настрои на вълна „успех“.

Служителите са най-ангажирани през първите 3 месеца от започването на нова работа, като средният показател за страната е 80%, а при най-добрите работодатели резултатът е много близък до 100%. Служителите определят за основната причина за напускане на работа стреса. Това сочат резултатите от единственото по рода си изследване, което се основава на ангажираността на служителите в България – Best Employers Bulgaria.

„Като цяло тази година бележи спад в почти всички показатели. Това е една от причините през 2019 г. много малко компании да успеят да покрият изискванията и да вземат сертификат за Най-добър работодател. Най-ясно тази тенденция се вижда при удовлетворяващите фактори, докато при ангажиращите има покачване на индексите при 4 от общо 7“, споделят от Best Employers Bulgaria.

В нашия регион съществуват 14 области на работна среда, които определят 7 ангажиращите фактори (Работодателска марка; Топ мениджмънт, преки ръководители; кариерни възможности, обучение и развитие, управление на представянето, възнаграждение и признание), а другите 7 са т.нар. удовлетворяващите фактори ( управление на различията, таланти и служители,  инфраструктура; баланс работа и личен живот- интересен ключов фактор; сътрудничество, автономия, работни задачи).

Формулата, която определя победителите, е комбинация от: Ангажираност, Лидерство, Работодателска марка, Култура на представянето.

Бизнесът в България среща големи затруднения при мотивирането на средния мениджмънт и през последните няколко години голяма част от компаниите полагат големи усилия в тази посока.

Когато служителите се чувстват свързани към фирмената култура, те се представят и по-добре в процеса на работа. Преживяванията са всичко за хората. И чувствата им към работното място влияят пряко на тяхното задържане, ангажираност и производителност на труда им. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg