EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

Прокуратурата сезирана за таксиметрова фирма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Прокуратурата сезирана за таксиметрова фирма

mail13:05 | 25.03.2019прегледи 488 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията е сезирана от прокуратурата за фирма за таксиметров превоз чрез мобилно приложение, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Образувано е производство за евентуални нарушения на Закона за защита на конкуренцията в частта за "Забрана на нелоялната конкуренция" във връзка с дейността на "Такси Максим" ЕООД по осъществяване на посредничество и свързване на превозвачи/шофьори и клиенти посредством мобилни приложения, която може да е в противоречие с добросъвестната търговска практика и да създава възможност за увреждане на другите конкуренти.

Проверката на ВАП е започнала на 17 май 2018 г. във връзка с данни за осъществяването на нерегламентирана дейност за таксиметров превоз на пътници чрез мобилно приложение. Възложена е била проверка на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" /ИААА/ и били дадени указания да се включат Главна дирекция "Национална полиция" и Националната агенция за приходите.

В резултат са стартирали процедури по реализиране на административнонаказателна отговорност на отделни водачи на автомобили чрез съставяне на актове за установяване на административни нарушения и са предприети принудителни административни мерки, като със заповеди се спират от движение за срок от шест месеца МПС, с което се извършва нарушението.

От върховната прокуратура е изискана конкретна информация - за броя на нарушенията от началото на проверките, на съставените актове за установяването им и издадените наказателни постановления и за постановените заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

Освен това е ангажиран изпълнителният директор на ИААА за налагане на имуществена санкция и на "Такси Максим" ЕООД, допуснало визираните нарушения освен глобите на физическите лица./dir.bg

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg