EUR 1.9558
USD 1.6133
CHF 1.8160
GBP 2.1976
CNY 2.4915
you tube
mobile version

Природният газ - още по-евтин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Природният газ - още по-евтин

mail17:05 | 31.03.2020прегледи 9798 коментарикоментари 0


Природният газ може да поевтинее повече от сега предвиденото от "Булгаргаз" и от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) намаление на цената с 40,49 процента от 1 април 2020 г., стана ясно на обществено обсъждане в комисията на цената на природния газ през април, следвайки новата формула за образуване на тарифата на синьото гориво, договорена с "Газпром" в началото на март.

Причината за очертаващото се допълнително сваляне на цената е в значителния спад на цените на петролните продукти и деривати и на газовите борси, отбелязани в последните 20 дни. Това със сигурност означава допълнително намаление, отбеляза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов. КЕВР ще изиска от държавното дружество актуална информация с данните към 31 март, за да вземе окончателното си решение за цената през следващия месец.

Цената на петрола сорт Брент падна до 26,55 долара за барел, а на американския лек петрол - до 23,52 долара за барел. На природния газ в момента цената се движи под 9 евро за мегаватчас. Разглежданата засега цена на газа за българския пазар е 26,21 лв./МВтч без ДДС и други такси за пренос и достъп. Вероятно заседанието за вземане на крайното решение за газовата цена ще е на 31 март, за да се разгледат допълнителните разчети на "Булгаргаз".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg