EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

През юли Гърция ще получи 12 млрд.евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

През юли Гърция ще получи 12 млрд.евро

mail12:40 | 20.06.2011прегледи 589 коментарикоментари 0


Финансовите министри на страните от еврозоната решиха да търсят доброволно преобразуване на дълга на Гърция от частни държатели на облигации, за покриване на голяма част от финансирането, от което страната ще се нуждае през идните  години, предаде Reuters. Споразумението, постигнато на завършилата днес кризисна среща в Люксембург, означава, че германската идея за замяна на гръцки облигации е била изоставена.
"Министрите се споразумяха, че допълнителното финансиране, от което има нужда, ще бъде осигурено едновременно от официални и частни източници. Те приветстват търсенето на доброволно участие на частния сектор под формата на неформални и доброволни преобразувания на съществуващия гръцки дълг при настъпване на платежния срок за съществено редуциране на необходимото ежегодно финансиране в рамките на програмата, избягвайки същевременно селективен фалит на Гърция," заявиха министрите в декларация след срещата.
Министрите обаче отбелязаха, че гръцкият дълг може да продължи да се обслужва само ако Атина изпълни плана си за фискална консолидация, събере 50 милиарда евро от приватизация до 2015 г. и осъществи структурни реформи. Те обявиха, че отпускането на следващия транш извънредна помощ за Гърция в размер на 12 милиарда евро ще стане към средата на юли, ако гръцкият парламент приеме ключовите закони за фискалната стратегия и приватизацията.

 


Тагове: Гърция, заем
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg