EUR 1.9558
USD 1.7888
CHF 2.0178
GBP 2.3307
CNY 2.4641
you tube
mobile version

Повече подробности за Galaxy Ring

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече подробности за Galaxy Ring

mail13:28 | 29.02.2024прегледи 1280 коментарикоментари 0


"Галакси ринг" (Galaxy Ring) е най-новото носимо устройство на "Самсунг" (Samsung) с функции за проследяване на здравето, включително наблюдение на сърдечния ритъм и съня, като същевременно дава "оценка за готовността на потребителите за деня". Това заяви водещ изпълнителен директор  пред Си Ен Би Си.

В широкообхватно интервю Хон Пак, шеф на екипа за дигитално здраве в "Самсунг електроникс" (Samsung Electronics), обсъди първото навлизане на компанията в категорията на пръстените, плановете за абонаментен модел за приложението и визията си за "треньор" с изкуствен интелект. 

"Самсунг" обяви намеренията си за "Галакси ринг" през януари на пресконференция за пускането на смартфона Ес24 (S24). Южнокорейският технологичен гигант го представя за първи път на Световния мобилен конгрес в Барселона, който започва днес.

Пак каза, че пръстенът, който е снабден със сензори, ще дава информация за сърдечния ритъм, дихателната честота, движенията, направени по време на сън и времето, необходимо на човек, за да заспи, когато е в леглото.

Той също така каза, че пръстенът ще може да предостави на потребителя "резултат за жизненост" или данните за физическата и менталната му готовност за продуктивност. 

Всичко това ще е достъпно чрез приложението "Самсунг здраве". Пръстенът ще бъде пуснат в продажба тази година, но Пак не дава подробности за точната дата или цената. 

Пак каза също, че компанията обмисля да добави функция , която ще позволи на "Галакси ринг" да извършва безконтактни плащания, като при смартфоните. 

Изпълнителният директор заяви, че компанията работи и върху неинвазивен мониторинг на глюкозата, както и измерване на кръвното налягане чрез носимите си устройства.

"Самсунг" се надява, че различни устройства ще укрепят позиционирането на технологичния гигант в сектора на здравеопазването, област, в която работи от няколко години

"Самсунг" има смартфони и смарт часовници. "Галакси ринг" е най-новата продуктова категория в областта на носимите потребителски устройства в областта на здравеопазването. "Самсунг" съобщи, че решението му за пускането на "умен пръстен" е мотивирано от пазарните условия. 

/БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg