EUR 1.9558
USD 1.6658
CHF 1.8243
GBP 2.1513
CNY 2.4871
you tube
mobile version

Повече зелени инвестиции след кризата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Повече зелени инвестиции след кризата

mail07:40 | 17.04.2020прегледи 10755 коментарикоментари 0


Европейски политици, директори на компании, депутати и общественици призоваха за зелени инвестиции за възстановяване на икономическия растеж след края на пандемията от коронавирус. Според тях борбата с климатичните промени и насърчаването на биоразнообразието ще изградят наново по-силни икономики.
"След кризата ще дойде време за възстановяване", цитира Ройтерс съвместно писмо, подписано от 180 политически лица, бизнес лидери, синдикати, неправителствени организации и мозъчни тръстове, приканващи за екологични стимули за растеж.
"Преходът към климатично неутрална икономика, защитата на биоразнообразието и трансформирането на агрохранителните системи имат потенциала бързо да осигурят работни места, растеж . . . и да допринесат за изграждане на по-устойчиви общества", пише в документа.
Подписалите се определят последиците от коронавирусната пандемия като по-лош шок от икономическата криза от 2008 година. Те са на мнение, че това трябва да се преодолее чрез инвестиции, съобразени с епохалния Зелен пакет на ЕС, който цели до 2050 година да постигне нулеви нетни емисии на газове с парников ефект.
Сред участниците в подписката са министри от 11 страни - от Италия до Люксембург, 79 депутати от Европарламента, главни изпълнителни директори на компании - от Жан-Пол Агон на Л'Ореал (L'Oreal) до Йеспер Бродин на ИКЕА (IKEA) и Еманюел Фабер на Данон (Danone).
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg