EUR 1.9558
USD 1.6230
CHF 1.7734
GBP 2.2664
CNY 2.4978
you tube
mobile version

ОПЕК очаква по-малко складови запаси от петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК очаква по-малко складови запаси от петрол

mail15:30 | 05.03.2021прегледи 1271 коментарикоментари 0


ОПЕК очаква складовите запаси на суров петрол да спаднат с около 400 милиона барела през 2021 г., според най-новите перспективи за търсене и предлагане, които бяха обсъждани на техническа среща във вторник, съобщиха двама източници от формацията "ОПЕК +", цитирани от Ройтерс.

Стойността е подобна на прогнозата на ОПЕК от преди месец за намаляване на петролните запаси с 406 млн. барела, и е част от това, което един от източниците на ОПЕК определя като "здравословен" баланс на търсенето и предлагането за 2021 година.

По-рано президентът на Организацията на страните износителки на петрол - Диамантино Азеведо посочи в интервю за Ройтерс, че световният петролен пазар се е ребалансирал, след като пораженията върху търсенето, причинени от пандемията Covid-19, бяха ограничени от съвместното споразумение за ограничаване на добивите във формата "ОПЕК +".

"Цените на суровината са относително стабилни. Виждаме определен баланс между търсенето и предлагането," каза той и допълни: "Въпреки това, поради пандемичната ситуация, която светът преживява, и с настъпването на нови коронавирусни вълни, може да имаме ситуация на по-малко търсене поради въвежданите ограничения. Ваксинацията на населението по света срещу Covid-19 със сигурност ще увеличи търсенето".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg