EUR 1.9558
USD 1.6230
CHF 1.7734
GBP 2.2664
CNY 2.4978
you tube
mobile version

Общини:Свищов, Русе, Враца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини:Свищов, Русе, Враца

mail16:15 | 03.03.2021прегледи 1141 коментарикоментари 0


Стартира изграждането на преносния газопровод до град Свищов, съобщиха от Общината. Изпълнението на обекта е възложено на ДЗЗД "Преносен газопровод - Свищов" от "Булгартрансгаз" ЕАД, а процесът по изграждане и въвеждане в експлоатация се предвижда да приключи до края на месец октомври. Строителните дейности започват едновременно от двете страни на трасето, като разстоянието от Павликени до газовата разпределителната станция в местността "Ненова шатра" в Свищов е 42 километра.

----------------

"Топлофикация Русе" ще осигурява екологично чисто производство на енергия след пускането в експлоатация на нови газови когенератори. "В момента работим за реализацията на този огромен проект. Надявам се скоро да започнем да произвеждаме електрическа и топлинна енергия от природен газ.", казва инж. Севдалин Желев, директор на "Топлофикация Русе". Чрез поетапната замяна на въглищата с биомаса и природен газ, ще се намалят чувствително въглеродните емисии и производството ни ще става все по-екологично.С цел ограничаване на вредните емисии в атмосферния въздух са монтирани специализирани електро филтри.

--------------

Европейската банка за възстановяване и развитие обяви, че ще финансира ВиК проекти в регионите Враца и Стара Загора. ВиК дружеството в Стара Загора, което обслужва приблизително 326 000 души в 12 града, инвестира 52 милиона евро в модернизацията на мрежата. Инвестиционната програма се финансира главно от безвъзмездни средства от ЕС. ЕБВР предоставя заем от 3.7 милиона евро от собствените си ресурси, както и допълнен от заем от 2.4 милиона евро от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). В същото време регионално предприятие, което обслужва градовете Враца, Бяла Слатина, Мездра и Козлодуй, изпълнява инвестиционна програма от 21.3 милиона евро. Подобренията се финансират с безвъзмездни средства от ЕС, държавния бюджет и заем от 2.7 милиона евро, разпределени по равно между ЕБВР и ЕСИФ.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg