EUR 1.9558
USD 1.6136
CHF 1.7803
GBP 2.2467
CNY 2.4952
you tube
mobile version

Обучение за бъдещи конструктори & дизайнери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обучение за бъдещи конструктори & дизайнери

mail18:50 | 11.03.2020прегледи 23791 коментарикоментари 0


7 млади хора успешно приключиха безплатния курс, даващ знания за основите на софтуерната програма CATIA. Обучението, организирано от фирма Хайкад Инфотех, представител на Дасо Системс /Dassault Systemes - най-големият софтуерен концерн в света/, се проведе миналата седмица в рамките на 4 дни, общо 32 часа.

„Това е софтуер, който има безгранични възможности за използване в живота“, сподели 26-годишният Иван Колев при връчването на сертификатите. Завършилият Юридическия факултет на Пловдивски университет и работещ в адвокатско дружество млад специалист иска да продължи да изучава програмата CATIA, затова ще се включи и в курса за следващо ниво на обучение. За ученичката от Математическата гимназия Диана Синапова безплатното обучение е било изключително полезно, защото тя смята да следва в Техническия университет за инженер и да се занимава с роботика и по-точно с приложението на роботиката в производството на автомобили. Икономистът, магистър от УНСС Васил Грозданов, подчерта уменията на инструктора да обясни софтуерната програма на разбираем език дори за хора без компютърни и технически умения. За дипломирания мениджър от ПУ Владимир Щерев придобитите знания ще му помогнат при започване на работа  като продуктов мениджър в Хайкад Инфотех. Конструктор-технологът с 15-годишен стаж Веселин Кичуков, познаващ други CAD програми, се е убедил, че CATIA е най-подходящия за него софтуер за 3D проектиране, предлагащ изключително големи възможности и добри перспективи за работа в България. И той смята да продължи следващото ниво на обучение. Любомира Кирилова, студентка първи курс „Екоенергийни технологии“ в ПУ, сподели, че курсът е разширил обзора й, доближил я до професионализма и най-вече е изострил вниманието и към всеки детайл в даден чертежа.

 

„Не е изненада, че половината от курсистите са дами. Те са по-внимателни и обръщат по-голямо внимание на детайлите при проектирането от мъжете. Затова схващат по-бързо логиката на работа в тримерното пространство“, коментира способностите на обучаваните CATIA инструкторът Ростислав Димитров. Той за първи път наблюдава как се справят хора, които не са имали досег с никакъв CAD продукт и софтуер за конструиране. „Беше полезно за нас да можем да създадем аудитория, която да има устойчив интерес към продукта. CATIA е полезна във всички сфери на живота, това е логика, синтезирана под формата на алгоритми в този софтуер от едни от най-добрите математици в света. Знаем, че математиката е заложена навсякъде, и тези знания могат да са ни полезни във всички сфери на живота, включително и в начина на мислене – по-логичен, по-подреден, по-последователен“, обясни Димитров. И допълни, че знанията, придобити по време на курса, дават възможност за работа в сферата на производството и развойната дейност – като конструктори, машинни и концептуални дизайнери, като всякакъв тип специалисти, в проектирането и производството на продукти.

Хайкад Инфотех е обучила голяма част от конструкторите, работещи днес с програмата CATIA в България. Бройката им вече е над 600. Доброто заплащане на тези специалисти не е тайна за никого. Придобиването на квалификация за работа с CATIA не е еднократен процес. По-високата квалификация, съответно води и до по-високо възнаграждение.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg