EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Обвинения за убийство. Кой?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обвинения за убийство. Кой?

mail19:39 | 13.06.2014прегледи 1433 коментарикоментари 0


Прокуратурата обвини трима души за подготовка на убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това научи репортер на БТА от два независими източника от полицията и от прокуратурата. В официално изявление пред БТА говорителят на градската прокуратура заяви само, че трима души са арестувани и обвинени за подготовка на убийство, без да конкретизира никакви имена и да обвързва тези действия на прокуратурата с конкретен случай. Въпреки това утре в Софийския градски съд предстои да бъде внесено искане тримата да бъдат задържани постоянно в ареста. Информацията, че те са арестувани за подготовка за убийството на депутата от ДПС неофициално се тиражира от вчера, като прокуратурата категорично отказва да я потвърди. Въпреки това магистрати в неофициални разговори потвърждават тази информация. 

В предаването "От петък до петък" коментар по темата направи журналистът от БНР Силвия Великова: Този филм го гледахме в края на предишния парламент, когато Бойко Борисов внезапно ни уведоми, че щели да го убиват преди години и че убийството е било поръчано от Ахмед Доган. Отново сме в тази ситуация, в която се питаме – какво точно се случва и защо хора, които доскоро бяха от един отбор и даже ако се върнем към първоначалната причина за тези проверки, които сега следим като зрелищни акции – сигналът на „Протестна мрежа“ – там подозренията бяха, че Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков действат като организирана престъпна група, в която знаем всички са партньори, а не опоненти. Ситуацията се промени сега, изглежда, включително на медийния терен, след като се стигна до там, че „силната телевизия“ да бъде обект на проверка – знае се, че ТВ7 беше телевизията на властта, сега нещо се е случило, за да се стигне до тази акция. Това е поредното доказателство как има причини да сме на отреденото ни място във всички класации по свобода на словото, има причина хората да не ни вярват. /…/ В цялата тази ситуация също толкова абсурдно звучи и начинът, по който прокуратурата дава обяснения какво се случва.

Великова подчерта, че в тази ситуация е налице особено мълчание: При такава акция нямаме политически коментари. Нямаме такива, защото очевидно не е ясно кой е силният. Допреди няколко дни беше ясно – те вървяха заедно. Аз не бих била категорична в момента за това кой води играта.

Тревожното, което се случва в момента, е, че имаме променяща се политическа ситуация и една активност на прокуратурата, която ни изглежда притеснителна, подчерта журналистът и добави също случая с Моника Станишева.


Още по темата:
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg