EUR 1.9558
USD 1.6529
CHF 1.8150
GBP 2.1418
CNY 2.4403
you tube
mobile version

НОИ консултира 240 души в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НОИ консултира 240 души в Германия

mail14:04 | 16.10.2019прегледи 420 коментарикоментари 0


Над 240 души получиха персонална консултация по пенсионни въпроси по време на поредния кръг от традиционните българо-германски консултационни дни, домакин на който беше германския град Дюселдорф. В рамките на три дни експерти от Националния осигурителен институт (НОИ) и колегите им от Съюза на германското пенсионно осигуряване отговаряха на въпроси, свързани с правилата за пенсиониране в двете държави и условията за пренос на осигурителни права в рамките на Европейския съюз.

По време на проявата четири съвместни екипа от специалисти предоставяха консултации по конкретни лични казуси и информираха лицата за необходимите документи, които те трябва да представят пред компетентните институции. Експертите разясняваха съществуващите процедури в пенсионното производство и спецификите на пенсионирането в зависимост от условията, при които е упражнявана трудовата дейност. На всяко заинтересовано лице беше предоставена индивидуална информация за датата, на която според действащото законодателство ще придобие право на пенсия, както и какъв е осигурителният стаж, който следва да е придобило към посочената дата.

От своя страна, посетителите изразиха удовлетворението си от предоставената експертна помощ и от получената информация. Те оцениха съвместните консултации като добра възможност да се запознаят с настъпилите промени в националните законодателства и да се уверят, че необходимите им документи са попълнени коректно. Според тях, възможността за персонална консултация относно правилата за пенсиониране едновременно съгласно българското и германското законодателство им спестява много време и усилия.

Българо-германските консултационни дни се организират от НОИ и Съюза на Германското пенсионно осигуряване. Събитието има повече от 10-годишна история, като за това време са предоставени повече от 10 000 консултации. Последното му издание се проведе в средата на май т.г. в Пловдив, където бяха консултирани близо 300 лица.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg