EUR 1.9558
USD 1.8039
CHF 1.8380
GBP 2.3505
CNY 2.5817
you tube
mobile version

Нова фабрика за фарове в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова фабрика за фарове в Пловдив

mail22:55 | 22.10.2019прегледи 466 коментарикоментари 0


Преди 4-5 години БВП беше 50 милиарда, а тази година ще минем 120 милиарда лева. Добре е, когато има такива инвестиции, които оставят добавена стойност в България.  Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемонията по откриване на производствен завод за автомобилни светлини в Индустриалната зона край Пловдив. „Благодаря на българските работници, инженери и програмисти за това, че със своята добра работа и квалификация довеждат такива инвеститори“, каза още премиерът Борисов.  Той акцентира върху изградените индустриални зони в България, които се запълват изключително бързо.

„Когато сте идвали насам, сте видели колко много заводи се строят“, отбеляза министър-председателят Борисов  и добави: „За мен е важно, че общината и държавата са осигурили всички условия. Това са работни места, това е БВП“. Според премиера е от значение, че висококвалифицирани български кадри започват да се завръщат от чужбина. Борисов отбеляза също изграждането на инфраструктурата у нас, като специално акцентира върху пътя Ботевград – Мездра и Пловдив – Асеновград, както и разширяването на околовръстното на град Пловдив.  „При този огромен растеж на града и видим икономически подем, не може пловдивското летище да остане в страни. Мисля, че Балканите имат нужда от голям хранителен хъб, в който да идват и да се изнасят стоки. Може в един момент да се окаже, че със самолет по-евтино ще се доставят стоки, отколкото с тировете, ако се направят групажи. Работим по тази тема“, каза още премиерът Бойко Борисов.

„Одело България“ ЕООД е компания, занимаваща се с производство на осветление за автомобилната индустрия и е част от турския холдинг „Байрактарлар“. Инвестицията за завода край Пловдив е на стойност 40 милиона евро, като се очаква до 2023 години да бъдат наети на работа близо 400 души. За инвестицията си в страната, фирмата получава Сертификат за Инвеститор Клас А от Министерство на икономиката.

„Одело България“ ЕООД наскоро откри Развоен център в София, където ще бъдат наети близо 40 инженери, работещи за дизайна на предни и задни светлини за автомобилната индустрия. Локациите в Пловдив и София обслужват две взаимно свързани дейности – дизайна и производството на автомобилни светлини.

Компанията има общо 6 завода по света на стойност 253 милиона евро инвестиции, направени през последните 7 г. В тях работят 4 000 служители, а оборотът за 2018 г. е 383 милиона евро.

Този завод е най-новият и най-модерният в нашата група и е отличителен белег на нашия колективен опит, натрупан в различни местонахождения през последните десетилетия, каза в приветствието си Ахмет Байрактар, един от ръководителите на турската компания, и подчерта, че производството и доставките за резервни части е започнало година от началото на строителната дейност. Той добави, че реализираната инвестиция е на стойност над 20 милиона евро със застроена площ от 23 декара.
Вицепремиерът Томислав Дончев обяви като най-важни тези инвестиции, защото те всеки ден създават стойност, позволяват да се плащат заплати, данъци, да се генерират печалби. По думите му България произвежда все повече и делът на индустрията наближава 29 на сто от Брутния вътрешен продукт /БВП/ на държавата. Томислав Дончев поздрави собствениците на "Одело" за правилното решение да дойдат в България и им пожела успех и да плащат достойни заплати на работниците. Според вицепремиера всичко, което се случва около Пловдив, е уникален модел, който правителството има амбицията да приложи на територията на цялата страна.
 

На втората снимка: произведена част от фар, на която премиерът Борисов постави автографа си по настояване на домакините.

снимка: EconomyNews.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Туризъм: София е младежка дестинация

07:55 | 04-03-19 | 2263