EUR 1.9558
USD 1.6483
CHF 1.7641
GBP 2.2814
CNY 2.5254
you tube
mobile version

Нова наредба за хазарта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова наредба за хазарта

mail11:30 | 25.10.2012прегледи 633 коментарикоментари 0


Правителството прие нова наредба за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта и за даване на разрешения за извършване на промени в тях. Досега действалата наредба е отменена, тъй като не съответства на изискванията на новия Закон за хазарта, който е в сила от средата на годината.
В наредбата са въведени изцяло нови разпоредби, определящи необходимите документи за издаване на лиценз за игрите от разстояние и за вписване на промяна в титуляра на лиценза при извършено преобразуване. Изчерпателно са изброени документите, нужни за издаване на първоначален лиценз за организиране на хазартни игри, за производство, внос, разпространение и сервиз на игрално оборудване, за издаване на решение за потвърждаване на направените инвестиции при първоначален лиценз, документите, доказващи наличието на специфичните изисквания за отделните видове хазартни игри, както и документите за идентификация, когато искател на лиценз е търговско дружество, регистрирано в друга държава-членка на Европейския съюз, страна по Споразумението за ЕИП или Швейцария.
Запазена е тенденцията за намаляване на административната тежест чрез намаляване на документите, подавани при извършване на промени в обстоятелствата по издаден лиценз./Пресцентър МС
 


Тагове: хазарт, наредба
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg