EUR 1.9558
USD 1.7425
CHF 1.8411
GBP 2.1702
CNY 2.4661
you tube
mobile version

Нова е-услуга за болници и ДКЦ-та

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нова е-услуга за болници и ДКЦ-та

mail13:07 | 13.11.2019прегледи 861 коментарикоментари 0


„Онлайн рецепция“ е името на нова услуга, която позволява лесно и бързо запазване на час онлайн за пациентите на болници, ДКЦ-та, медицински центрове и клиники, специалисти и общопрактикуващи лекари, стоматолози, естетични клиники, физиотерапевти и всеки друг доставчик на здравни услуги. Услугата се предлага от българската платформа за електронно здравеопазване Consento.

Новото при тази услуга е, че за разлика от други подобни платформи за запазване на час, при които пациентът трябва да посети определена уеб платформа или мобилно приложение, „Онлайн рецепцията“ може да се вгради във всеки сайт на лекар или медицинска организация и запазването на час може да се случи без пациентът да напуска този сайт и без да се регистрира предварително, което е задължително условие при повечето други букинг платформи. Към уеб страницата, профила или снимката на всеки лекар (ако са представени само като списък от снимки и имена) се добавя бутон “Запази час за преглед”, който стартира „Онлайн рецепцията“ за съответния лекар.

Запазването на час става в три лесни стъпки:

Стъпка 1 - избор на вид преглед с уточнение на възрастова група (дете, възрастен), типа на прегледа (платен, по НЗОК, по фонд и т.н.), категория (остър, профилактичен, с изследване, домашно посещение и т.н.);

Стъпка 2 - според избора, направен в стъпка 1 „Онлайн рецепцията“ показва онези дни и часове от графика на избрания лекар, които отговарят на критериите от предходната стъпка, така че пациентът да избере удобни за него ден и час;

Стъпка 3 - Въвеждане на данни за пациента / придружителя (ако пациентът е непълнолетен). С тази последна стъпка часът е запазен и пациентът, и лекарят получават потвърдителни е-мейли и SMS-и за запазения час.

Вече няколко медицински организации и общопрактикуващи лекари се възползваха от новата услуга - Поликлиника България, Първа детска консултативна клиника, Групова практика МКЦ Моят лекар, Неоклиник, над 10 ОПЛ от София, София област, Перник и Радомир.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg