EUR 1.9558
USD 1.6452
CHF 1.7764
GBP 2.2569
CNY 2.5096
you tube
mobile version

Нестле инвестира още 23 млн. лв. в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нестле инвестира още 23 млн. лв. в София

mail13:35 | 17.11.2020прегледи 397 коментарикоментари 0


Нестле България инвестира нови 23 милиона лева във фабриката в София. Компанията представи модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията и разясни как това влияе върху производствените мощности и работните места. С внедряването на нововъведението Нестле отново показва дългосрочния си ангажимент на стратегически инвеститор за българската икономика в сектора на храни и напитки, който се стреми непрестанно да прилага иновации и високи технологии, за да отговори както на нуждите на потребителите, така и на съвременните изисквания за безопасност на храните. С 26-годишната си история на отговорен бизнес и устойчив инвеститор в икономиката в страната, Нестле България получи и сертификат клас А за инвестиции от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Предвид мерките за безопасност, свързани с усложнената обстановка в страната заради пандемията от COVID-19, новата роботизирана линия бе представена на виртуално събитие от изпълнителния директор на Нестле България Петър Стоилов, мениджъра на фабриката Сара Вуйтене и мениджър комуникации „Югоизточен пазар“ Нели Ангелова. В онлайн събитието се включиха също министърът на икономиката Лъчезар Борисов, посланикът на конфедерация Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен и представители на Столична община - Дончо Барбалов (зам.-кмет по направление  "Финанси и здравеопазване") и Димитринка Димитрова (директор дирекция "Икономика и търговска дейност").

„Новата роботизирана поточна линия ще позволи производството във фабриката на Нестле да бъде по-бързо и ефективно. Ще можем да осигурим също и по-безопасна и ергономична работна среда на служителите и възможност те да се обучат да работят с автоматизирани машини. Инвестирахме в новата производствена линия за KitKat с цел модернизиране на технологиите, така че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета. Обновихме и дигиталната мрежа, така че всички машини да бъдат свързани в система за данни и в случай че възникнат проблеми, те да могат да бъдат решавани дистанционно, което в ситуация на продължаваща пандемия е от изключителна важност за нас като компания, която държи на безопасността“, заяви директорът на фабриката Сара Вуйтене.

Официалните гости имаха възможност да разгледат виртуално фабриката и да наблюдават работата на новата роботизирана линията, която е пакетираща и обхваща процеса по пакетиране на продукт в единична опаковка и след това поставянето му в кутия или мултипак. Иновацията помага много за ефективното производство на 2,5 милиона барчета KitKat на ден в шоколадовата фабрика на Нестле в София.

„Благодаря на Нестле България, че е социално отговорна компания, която мисли както за обществото, така и за екологията, освен това става все повече производителна. Трябва да сме позитивни, да имаме единомислие, за да постигнем големите цели – това е стратегията не само на Нестле, но и на българското правителство. В момента отбелязваме 4,3% ръст в  структурата  на вътрешния брутен продукт за третото тримесечие спрямо второто. Това се случва и благодарение на компании като Нестле“, каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Във фабриката на Нестле са ангажирани 571 служители със среден професионален стаж от 14 години. Тя е един от петте компетентни центъра за производството на KitKat – за иновации и реновации в продукта за регион Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Във фабриката се произвеждат 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици продукта годишно. Всички продукти са произведени със 100% българско брашно от български производители. На ден само се приготвят и опаковат 2 500 000 шоколадови десерта KitKat Chunky или 1736 бройки в минута. Продуктите се изнасят за други 35 пазара в света, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg