EUR 1.9558
USD 1.6478
CHF 1.8189
GBP 2.1393
CNY 2.4378
you tube
mobile version

На вода е маркиращият кораб "Осъм"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На вода е маркиращият кораб "Осъм"

mail13:05 | 11.10.2018прегледи 415 коментарикоментари 0


Безпроблемно корабоплаване в общия българо-румънски участък по река Дунав ще осигури новопостроеният маркиращият кораб "Осъм". Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на р. Дунав" (ИАППД) проведе церемония по именуването му, а негова кръстница стана инж. Галина Василева - директор на дирекция "Координация на програми и проекти" в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и контролен орган по Механизма за свързване на Европа, съобщи ИАППД.

През тази година бяха доставени два нови плавателни съда по проект FAIRway Danube, финансирани по Механизма за свързване на Европа. Катерът за хидрографски измервания спомага за проучването на реката, а маркиращият кораб "Осъм" осигурява безпроблемно корабоплаване в общия българо-румънски участък, като предотвратява засядането на съдове в плитчини.

С реализацията на проектите по Механизма за свързване на Европа, Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" и програма "Дунав", на обща стойност близо 35 млн. лева, Агенцията значително повишава техническия си капацитет. По този начин тя съществено подобрява изпълнението на международните си задължения, свързани с поддържане на р. Дунав, е подчертал изпълнителният директор на ИАППД инж. Павлин Цонев. 

Сред присъстващите на церемонията са били гости от Австрия и Румъния, заинтересовани страни от държавни институции и частния сектор.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg