EUR 1.9558
USD 1.6499
CHF 1.8160
GBP 2.1668
CNY 2.3771
you tube
mobile version

Най-скъпият и най-евтиният градски транспорт - къде?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-скъпият и най-евтиният градски транспорт - къде?

mail06:32 | 03.06.2019прегледи 510 коментарикоментари 0


Най-скъпите градове за пътуване до работа са в Западна Европа, Австралия, Нова Зеландия и САЩ, а най-евтините в Азия - Индия, Индонезия, Филипините, но и столицата на Чехия, Прага.

Това показва проучване на Deutsche Bank, което класира 10-те най-скъпи и 10-те най-евтини градове в света за ползване на градски транспорт, след проучване на повече от 150 града в повече от 100 страни по света.

За всички градове, освен че транспортът е един от най-големите повтарящи се разходи, с които се сблъскват хората, но това е продължително време прекарано в метрото, в задръствания в трамвая, автобуса или тролея. Но дава възможност да опознаеш съгражданите си, не скриват чувството си за хумор анализаторите на Deutsche Bank.

Добрата новина е, че градският транспорт опазва околната среда, тъй като се ползват щадящи природата превозни средства. В зависимост от мястото където е жилището и разстоянието до офиса, градският транспорт си остава значително по-евтин от ползването на личен автомобил за придвижване до работното място.

За съставянето на класацията, е използвана средната цена за месечен билет или карта.

Разликата за транспортни разходи между градовете в света е огромна. За най-скъпия градски транспорт на Лондон на месец са нужни близо 197 щатски долара, а за Дъблин - вторият град с много скъп транспорт, средният месечен разход е 144 щатски долара.

В другия край на таблицата - за двата града с най-евтин градски транспорт са нужни съответно 15.3 долара на месец за Буенос Айрес, Аржентина, и 16.8 долара за Мумбай, Индия.

*разходите са в щатски долари на месец.

Източник: Deutsche Bank, Инфосток


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg